tirsdag 2. juni 2009

Crazy sjokoladekake med marshmallowfondant.


3 dl hvetemel
2 dl sukker
3 ss kakao
1 ts natron
2 dl vann
6 ss vegetabilsk olje
1 ts eddik

100 g smør
2 ss kakao
2½ dl melis

200 g marshmallow
2 ss vann
2 ss fett (f.eks. Delfiafett), smeltet
ca 500 g melis


Bland det tørre, rør inn væsken. Hell i en smurt og bakepapirkledt 20 cm springform og stek ved 180 grader i ca 30 minutter. Avkjøl i formen.
Pisk sammen mykt smør med kakao og melis. Bre over kaken.
Ha marshmallow og vann i en bolle og sett i mikrobølgeovn ca 1½ minutt, til marshmallowene puffer opp. Ta ut og rør inn smeltet fett og evt farge. Rør/kna inn nok melis til fondanten får passe konsistens. Kjevle ut til lokk som legges over kaken. Resten av fondanten kan evt brukes til pynting. Marshmallowfondant har god holdbarhet hvis den pakkes i plast og oppbevares i kjøleskap.

2 kommentarer:

Trude sa...

Tenk at det finnes så mye godt. Det så ihvertfall fryktelig godt ut. Har du funnet på denne kaken selv? Isåfall er du jammen meg kreativ :) Flott!

Lemonia sa...

Trude: Jeg har nok ikke komponert annet enn selve pynte. Kakeoppskriften har jeg bare funnet på nett, marshmallowfondant fikk jeg tips om på et forum. Veldig lett å jobbe med, minner litt om marsipan. Hvis du ikke farger den blir den helt hvit (i motsetning til marsipan som jo er mer beige). Det er som oftest det de bruker til å lage bryllupskaker som er helt hvite. :-)