mandag 15. juni 2009

Ostekake med bringebær og bjørnebær


250 g søte kjeks, knuste
90 g smeltet smør

12 gelatinplater
500 g kremost
1 dl sitronsaft
125 g sukker
3 dl vispet kremfløte
250 g frosne bringebær og bjørnebær
sukker til bærene etter smak



Tin bærene. Bland knust kjeks og smør og press ut i bunnen av en smurt 23 cm springform. Sett kaldt 20 minutter. Legg gelatinen i bløt og smelt i halvparten av sitronsaften. Visp kremosten med sukker og resten av sitronsaften. Vend inn kremfløten og halvparten av gelatinen. Mos bærene med ønsket mengde sukker og press blandingen gjennom en sil. Kast frøene. Vend inn resten av gelatinen. Legg klatter av osteblandingen i formen og fyll ut åpne felter med bærmos. Sett kaldt minst 4 timer før servering.

Ingen kommentarer: