mandag 27. april 2009

Lettvint brød med havregryn og solsikkekjerner

(1 brød)

8 dl hvetemel (bytt evt ut halvparten med grovere mel)
2½ dl lettkokte havregryn
4 dl blanding av solsikkekjerner, sesamfrø og linfrø
1 ts salt
1 pose tørrgjær
6 dl lunkent vann


Rør alt godt sammen, det blir en ganske klissete deig. Dekk med plast og la heve 1 time. Rør deigen godt igjen og ha over i en smurt brødform. Etterhev 15-20 minutter. Stekes på nederste rille ved 200 grader i ca 45 minutter. Avkjøl på rist.

3 kommentarer:

Audhild sa...

Ville bare si at denne oppskriften bruker jeg nesten hver uke! Lager dobbel porsjon, både brød og rundstykker. Hele familien synes det blir kjempegodt!

Anita Th.Johansen sa...

Helt suveren denne oppskriften! Hender jeg blander inn valnøtter, rosiner og litt honning og får műslibrød!:)

Lemonia sa...

Så fint. :-)