søndag 12. april 2009

Ostekake fra Gastronomisk Institutt

Dette må være en av de beste ostekakene som finnes.



15 Kornmo-kjeks
75 g sukker
½ ts kanel
8 ss smør, smeltet

700 g kremost naturell
150 g sukker
frøene fra 1 vaniljestang
2-3 ss sitronsaft
4 egg

5 dl lettrømme
7 ss sukker
frøene fra 1 vaniljestang


Kjør kjeks, sukker og kanel sammen i en food prosessor. Bland inn smør. Trykk ned i bunnen av en 26 cm springform og stek ved 175 grader i 10 min. Bland ost, sukker, vaniljestangfrø, og sitronsaft sammen i en food prosessor. Tilsett deretter ett egg om gangen til det blir en fin ostemasse. Fordel røren på bunnen. Stekes i ovn ved 120 grader i 30-60 min, avhengig av ovn. Den er ferdig når den har konsistens som karamellpudding (lett dissen).
Visp rømme, sukker og vaniljestang forsiktig sammen. Fordeles på ostemassen og stekes videre ved 120 grader i 3-5 min. Avkjøl og server med en saus av jordbær eller bringebær.

2 kommentarer:

Christine sa...

Ja, meget god!

Anonym sa...

stek den bare en gang. kjøles av, ha på kremen. bytt lettrømmen med seterrømme ;) Hilsen Kai Lund