søndag 15. februar 2015

Gnudi med smør og salvie.

Gnudi betyr naken, og dette er rett og slett en slags naken ravioli, altså bare fyllet. Denne oppskriften kommer fra Jamie Oliver. De er enkle å lage og er en delikat og litt uvanlig rett. 
 

(6-8 pers)

1 kg ricotta
100 g parmesan
revet muskat
semulegryn

smør
1 bunt frisk salvie
parmesan
1 sitron




Bland ricotta med litt salt, pepper, revet parmesan og godt med revet muskat. Dekk et stort brett med semulegryn og trill små kuler av ricottablandingen som så legges på semulegrynene. Dryss over et godt lag med semulegryn så det dekker alle kulene. Dekk til og sett kaldt over natten.

Kok gnudiene tre minutter i saltet vann. I mellomtiden smelter du godt med smør og steker salviebladene sprø. Ta ut og legg så gnudiene rett i smøret sammen med et par skjeer av kokevannet. Dryss over godt med parmesan og ha på litt sitronsaft. Bland sammen og server med mer parmesan, revet muskat og de sprø salviebladene (og jeg har også servert dem med asparges).

1 kommentar:

Rakefet Blum sa...

Igjen en morsom og anderledes oppskrift. Mye artig og spennende å finne hos deg.
Hilsen
Rakefet