Nå er det snaaart helg og da passer det fint med en riktig lekkerbisken av en koserett. Ostefondue er snadder for både store og små. Opprinnelig er det kun daggammelt brød i terninger man bruker til å dyppe, men det er mye annet som også er godt: biffstrimler som er raskt stekt i panne først, sopp, selleristenger, asparges, spekeskinke, reker, lettkokt blomkål, sølvløk, cherrytomater osv.
4 dl hvitvin eller en god eplejuice
600 g revet moden ost (f.eks. gruyère, emmenthaler eller sveitserost)
salt/pepper
1 hvitløksfedd
litt maisenna
evt et par ss kirsch, sherry e.l.
Bland vin/eplejuice og presset hvitløk og varm nesten til kokepunktet. Smelt osten i vinen. Smak til med salt og pepper. Jevn fonduen med litt maisenna rørt ut i kirsch eller sherry. Server med ønsket tilbehør. Fonduen kan også smakes til med f.eks. revet muskat eller cayennepepper.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar