torsdag 18. september 2014

Ostefondue.

Nå er det snaaart helg og da passer det fint med en riktig lekkerbisken av en koserett. Ostefondue er snadder for både store og små. Opprinnelig er det kun daggammelt brød i terninger man bruker til å dyppe, men det er mye annet som også er godt: biffstrimler som er raskt stekt i panne først, sopp, selleristenger, asparges, spekeskinke, reker, lettkokt blomkål, sølvløk, cherrytomater osv. 
 

4 dl hvitvin eller en god eplejuice
600 g revet moden ost (f.eks. gruyère, emmenthaler eller sveitserost)
salt/pepper
1 hvitløksfedd
litt maisenna
evt et par ss kirsch, sherry e.l.







Bland vin/eplejuice og presset hvitløk og varm nesten til kokepunktet. Smelt osten i vinen. Smak til med salt og pepper. Jevn fonduen med litt maisenna rørt ut i kirsch eller sherry. Server med ønsket tilbehør. Fonduen kan også smakes til med f.eks. revet muskat eller cayennepepper.

Ingen kommentarer: