søndag 31. august 2014

Hvitløksbrød med ost.

Kjempegodt tilbehør til f.eks. salat, suppe og pasta. 
 

3 dl hvetemel
ca 1½ dl lunkent vann
2 ts tørrgjær
2 ss olivenolje
1 ts salt
 
smør
hvitløk
frisk gressløk
salt/pepper
revet ost (gjerne en moden ost som cheddar)



Lag hvitløkssmør av å røre sammen mykt smør med presset hvitløk, finhakket gressløk og litt salt og pepper.
Bland mel, gjær og salt i en bolle. Rør inn vann og olje og kna godt. La heve til dobbel størrelse, ca 1½ time. Kna deigen godt og kjevle ut til en rektangulær leiv. Smør på hvitløkssmøret og brett deigen inn fra begge langsidene. Legg på stekebrett og la etterheve ca 30 minutter. Dryss på revet ost og stek ved 200 grader i ca 30 minutter. Avkjøl på rist.

Ingen kommentarer: