tirsdag 1. april 2014

Valnøttkaramellterte

Nydelig terte med knasende nøtter og søtt og herlig karamellfyll.
 

175 g hvetemel
80 g smør
50 g sukker
1 eggeplomme

200 g sukker
100 g smør
2 dl fløte
200 g valnøttkjerner






Hvetemel, sukker og smør kjøres til smuler i food processor. Tilsett eggeplommen og et par spiseskjeer kaldt vann til deigen samler seg. Kjevle ut til en leiv som dekker en 24 cm paiform. Sett kaldt 10 minutter. Blindstek (dvs dekk bunnen med bakepapir og tørre bønner/erter) ved 190 grader i 10 minutter. Ta ut bakepapir og bønner/erter og stek videre 5 minutter til.

Bland sukker og 3 ss vann i en kasserolle. Varm til sukkeret har smeltet og har fått en fin karamellfarge. Ta av varmen og rør inn smøret til det har smeltet. Rør så inn fløten. Sett tilbake på platen og kok til den er tykk nok til at en sleiv som dras over bunnen etterlater seg et spor. Rør inn nøttene og hell i paiformen. Stek videre 8-10 minutter, til fyllet bobler. Avkjøl 10 minutter og server varm eller kald (gjerne med litt iskrem til).

Ingen kommentarer: