torsdag 10. april 2014

Havrekjeks II

Jeg elsker søte havrekjeks og er stadig på jakt etter noen som muligens kan overgå forrige favoritt. Noen som er perfekt sprø i kantene, men seige og gode inni. Disse møter i allefall disse kravene, kjempegode kjeks som får bein å gå på.
 

(ca 40 stk)

3 egg
225 g smør
1 kopp brunt sukker
1 kopp sukker
2½ kopper hvetemel
1 ts salt
2 ts natron
2 kopper havregryn





Smør og begge typer sukker vispes godt sammen. Visp inn eggene, ett om gangen. Visp inn mel, salt og natron. Rør til slutt inn havregryn. Trill deigen til valnøttstore kuler som settes på stekebrett. Stek ved 175 grader i 10-12 minutter. La stå på stekebrettet et par minutter før de legges over på rist.
Tilsett gjerne hakkede nøtter, rosiner, tranebær eller annen tørket frukt om du vil det.

Ingen kommentarer: