søndag 8. desember 2013

Prices bankekjøtt

I dag er det søndag, og det er en fin dag til å lage denne retten. Jeg liker godt å se Spise med Price, og det er også derfra jeg har hentet denne oppskriften. Det er en enkel oppskrift med relativt få ingredienser, men det skal ikke mer til for å få god smak. 


(4 pers.)

7-800 g oksekjøtt
4 løk
8 dl god oksekraft/-buljong
8-10 laurbærblader
10-15 hele pepperkorn
mel
salt/pepper






Skjær oksekjøttet i tynne skiver som bankes enda litt tynnere. Vend kjøttet i mel tilsatt salt og pepper og brun så i panne. Legg kjøttet til side etterhvert som det har blitt stekt. Kok ut pannen med litt av kraften og hell det over kjøttet. Skjær løkene i skiver og stek gylne og myke i smør. Legg deretter tilbake kjøttet og tilsett laurbærblader og pepper, og dekk med kraft/buljong. La småkoke under lokk i 1-1½ time, til kjøttet er helt mørt. Smak til med salt og pepper og jevn evt sausen om du synes den er for tynn. Server med hjemmelaget potetmos og grønnsaker.

Ingen kommentarer: