Jeg tror jeg har bakt disse i allefall tre ganger den siste måneden. Vi har blitt litt hekta rett og slett, og vi spiser oss gruelig mette straks de er ute av ovnen. De som ikke blir spist samme dag, eller til nøds dagen etter, bør fryses. Tin dem på 100 grader varmluft i ca 10-12 minutter. Da blir de nesten som nystekte igjen. Jeg synes forresten den ytterste delen på kanelsnurrer er litt hard og uinteressant. Løsningen er å plassere snurrene så tett sammen på brettet at de vokser litt sammen. Da blir det mest av den herlige, saftige, myke innsiden. :-)
(ca 30 stk)
50 g gjør
6-7 dl melk
150-200 g smør
170 g sukker
½ ts salt
ca 1 kg hvetemel
1 egg
egg til pensling
smør
kanel
sukker
perlesukker
Reguler melke- og smørmengdene etter hverandre. Bruker du mindre smør bruker du mer melk, og omvendt.
Smuldre
gjæren i lunken melk (bruker du tørrgjær blandes den inn i melet). Smelt smøret. Bland sukker, salt og mel i en bolle. Hell i melk, smeltet smør og egg. Arbeid deigen
smidig og glatt. Dekk med plast og la heve til dobbel størrelse. Kna
deigen og kjevle ut til et stort rektangel. Rør sammen smør, sukker og kanel og bre utover leiven. Rull sammen fra langsiden og del i ca 2 cm skiver som settes på stekebrett. La etterheve ca 30 minutter. Pensle med
egg, dryss på perlesukker og stek ved 225 grader på midterste rille i 12-15 minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar