onsdag 27. november 2013

Crispy beef med nudler

Nydelig og rask kinesisk rett, perfekt til travle hverdager. 


(3 pers.)
 
350 g strimlet oksekjøtt
3 ss maisenna
2 ts kinesisk femkrydder
1 rød paprika i strimler
1 rød chili i tynne skiver
4 skivede vårløk, den grønne og hvite delen for seg
2 knuste hvitløksfedd
tommelstor bit frisk ingefær, skåret i tynne strimler
4 ss riseddik eller hvitvinseddik
2 ss søt chilisaus
2 ss ketchup
nudler



Kok nudlene etter anvisning på pakken
Bland biffstrimlene med maisenna og femkrydder. Stek raskt til strimlene er gylne og sprø. Ta ut og la renne av på kjøkkenpapir. Stek paprika, halvparten av chilien, den hvite delen av vårløken, hvitløk og ingefær 2-3 minutter. Bland sammen eddik, chilisaus, ketchup og 2 ss vann og bland i grønnsakene. La koke et par minutter. Bland inn biffstrimlene og server på nykokte nudler. Dryss over resten av chilien og det grønne fra vårløken før servering.

Ingen kommentarer: