Dette er en riktig godbit. En mektig, nesten konfektaktig, sjokoladekake. Den blir om mulig enda bedre når den har stått en dag eller to i kjøleskapet.
400 g smør
4½ dl vann
6 ss kakao
9 dl sukker
4 egg
3 dl rømme
2 ts natron
9 dl hvetemel
100 g smør
8 ss melk
5 ss kakao
2 ts vaniljesukker
350 g melis
Smør, vann og kakao has i en kjele og varmes til smøret er smeltet og alt blandet samme. Rør inn sukker, deretter rømme og så eggene, ett om gangen. Rør til slutt inn mel og natron. Fordel røren i en smurt og bakepapirkledt stor langpanne og stek ved 200 grader i ca 30-40 minutter.
Like før kaken skal tas ut av ovnen smeltes smøret til glasuren og resten av ingrediensene røres inn. Når kaken tas ut prikkes den med gaffel over det hele og den varme glasuren helles over den varme kaken. Sett kaken i kjøleskap til den er helt avkjølt.
1 kommentar:
oh mama! Denne ser jo prrrRraktfull ut! NAM!
Legg inn en kommentar