1 lammelår
salt/pepper
rosmarin
hvitløk
1-2 dl rødvin
evt kraft/buljong
litt Dijon-sennep
litt Worcestershiresaus
salt/pepper
maisenna
Gni lammelåret inn med salt, pepper og rosmarin. Skjær snitt i kjøttet og dytt hvitløk inn i snittene. Legg steken i en ildfast form og stek ved 125 grader i ca 2-3 timer. Bruk steketermometer. Ved 70 grader er steken rosa, 76 grader er gjennomstekt. La lammelåret hvile minst 15-20 minutter etter steking.
Sil sjyen over i en kjele. Tilsett evt kraft/buljong i tillegg om det er litt lite sjy. Tilsett rødvin og la sausen koke inn litt. Smak til med salt, pepper, sennep og Worcestershiresaus. Visp evt inn litt maisenna utrørt i vann om sausen er for tynn.
Server med f.eks. fløtegratinerte poteter (oppskrift her).
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar