Nydelig småkaker. Sprø og søt mørdeig med "kransekake" på toppen og søtt og fruktig syltetøy i midten, kan det bli bedre? Oppskriften fant jeg på Det Søte Liv.
(16 stk)
100 g smør
½ dl sukker
2½ dl hvetemel
150 g mandler
150 g melis
1 egg
2 dl fast aprikossyltetøy
Ha smør, sukker og mel i food processor og kjør sammen. La hvile kjølig en liten stund. Kjevle ut og stikk ut ca 8 cm sirkler som legges på stekebrett. Mal mandlene og bland med melis og egg. Det er viktig at mandelmassen er fast for at den skal beholde formen under steking. Man kan evt bruke 200 g ferdig kransekakemasse (eller marsipan) som blandes med en eggehvite. Ha massen i en sprøytepose og sprøyt en kant på hver kake. Legg til slutt en klatt syltetøy i midten på hver kake. Stek ved 200 grader i ca 10 minutter.
2 kommentarer:
De ser veldig gode ut!
God helg! : )
Disse har jeg også smakt på (jeg er da privilegiert!) og de er helt nydelige! Skal lage dem hjemme.
Legg inn en kommentar