225 g mørk sjokolade
150 g smør
115 g sukker
8 egg, delt i plommer og hviter
115 g siktet hvetemel
225 g aprikossyltetøy
1 ss sitronsaft
225 g mørk sjokolade
200 g sukker
2,5 dl sukker
1 ts vaniljeekstrakt
1 ss sirup
Visp smør og sukker kremet. Visp inn eggeplommene, en og en. Rør inn smeltet, avkjølt sjokolade. Vend inn siktet mel. Stivpisk eggehvitene og vend dem inn. Hell i en smurt og bakepapirkledt 23 cm springform og stek ved 180 grader i 50-55 minutter. La hvile 5 minutter i formen før den hvelves på rist for avkjøling. Varm syltetøy og sitronsaft og sil. Del kakebunnen i to. Glasér toppen og sidene av kaken med syltetøyet og resten brukes mellom bunnene.
Bland sjokolade, sukker, fløte, vaniljeessens og sirup i en kjele. La småkoke noen minutter og dekk hele kaken med glasuren.
1 kommentar:
Hehe! Den har jeg smakt på hos deg. Farlig god, selv om sjokoladekake ikke er helt favoritt hos meg.
Legg inn en kommentar