lørdag 8. august 2009

Barnemat - laks med poteter og grønnsaker

(Ca 12 porsjoner)

300 g laksefilet
10 poteter
5 gulrøtter
1 liten brokkoli
en neve frosne selskapserter
pepper
smør


Del poteter og grønnsaker i biter. Kok dem møre, poteter og gulrøtter først, brokkoli og erter de siste minuttene. Tilsett laksefileten (skinn og beinfri, og i biter) de siste minuttene. Smak til med pepper. Mos i food processor sammen med litt smør. Fordel i bokser og frys. Fra 8 mnd.

Barnemat - kalvegryte med ris

(Ca 12 porsjoner)

150-200 g kalvekjøtt
en pose frosne aspargesbønner
4 gulrøtter
en liten boks maiskorn
1 liten løk
1 hvitløksfedd
litt pepper
½ ts tørket basilikum
2½ dl tørr ris


Skjær kjøttet i terninger. Hakk løk, hvitløk og gulrøtter. Stek løk og hvitløk mykt. Tilsett kjøttet og stek litt til. Tilsett gulrøtter, basilikum, pepper og litt vann. La småkoke ca 30 minutter. Tilsett mais og aspargesbønner og la koke noen minutter til. Kok risen etter anvisning på pakken. Mos kalvegryten og risen i food processor sammen med litt rapsolje. Fordel i bokser og frys. Fra 6 mnd.

torsdag 6. august 2009

Dansk gul potetsalat

Passer godt til grillmat, spesielt pølser.
 
(4 pers.)

1 kg kokte poteter
2 revne rødløk
presset hvitløk etter ønske
2 eggeplommer
1 ts Dijon-sennep
salt/pepper
en anelse sukker
3 ss god eddik
6 ss olje
hakket gressløk




Skrell potetene og del i skiver. Visp sammen eggeplommer, sennep, salt, pepper, sukker, eddik og olje og bland med potetskivene, løk og hvitløk. Dryss over hakket gressløk. z

søndag 2. august 2009

Jordbærkyss

(35-40 stk)

3½ dl hvetemel
125 g smør
1 dl sukker
2 ts vaniljesukker
1-2 ss fløte
ca 1½ dl fast jordbærsyltetøy




Elt alt unntatt syltetøyet sammen i kjøkkenmaskin. Form deigen til en pølse og sett i kjøleskap 30 minutter. Del deigen i like emner som trilles til runde kuler. Legg på stekebrett. La en liten fordypning i hver og fyll med syltetøy. Stek på midterste rille ved 200 grader i ca 8 minutter.

torsdag 30. juli 2009

Biffsandwich

(2 pers.)

2 biffer à 150 gram
2 ciabatta
to håndfuller ruccola-salat
litt Dijon-sennep
aïoli (oppskrift her)




Bank biffene flate og grill raskt i panne. Del ciabattaene i to. Smør sennep på bunnene. Legg på ruccola, biffene og en god klatt aïoli, topp med den andre halvdelen av ciabattaene.

søndag 26. juli 2009

Cranachan

En nydelig tradisjonell skotsk dessert.

(4 pers.)

600 g bringebær
2 ss melis
5 dl kremfløte
2 ss honning
2 ss whisky

100 g havregryn
50 g sukker
50 g hakkede hasselnøtter
2 ss honning
70 g smeltet smør


Bland havregryn, sukker, hasselnøtter, honning og smør. Bre utover et bakepapirkledt stekebrett og stek ved 180 grader i 20 minutter. Avkjøl og smuldre opp.
Pisk fløten til krem sammen med honning og whisky. Bland bringebær med melis.
Legg bringebær, pisket krem og havregrynsblandingen lagvis i porsjonsglass eller en stor bolle.

fredag 24. juli 2009

Jordbæriskrem




5 dl fløte/melk (en kartong fløte, resten melk)
1½ dl sukker
2 ts vaniljesukker
4 eggeplommer
1 kurv jordbær



Rens jordbærene og kjør til mos i blender. Varm fløte, melk, sukker og vaniljesukker til det koker. Ha eggeplommene i en bolle og visp gradvis inn den varme fløtemelken. Hell alt tilbake i kasserollen og varm opp under omrøring til blandingen tykner. Hell i en bolle, legg plastfolie på (helt ned på kremen så det ikke dannes snerk) og sett i kjøleskap til det er kaldt. Bland med jordbærmosen og frys i iskremmaskin.