mandag 30. mars 2015

Salsa

En kjempegod salsa (mye bedre enn alt du får kjøpt i butikkene) som er enkel og rask å lage. Her kan du gjerne lage mye og fryse ned slik at du alltid har det tilgjengelig til alt fra taco og nachos til bare noe godt å dyppe potetgullet i. Du kommer aldri til å kjøpe ferdigsalsa igjen. :-)
 
8 tomater
1 løk
4-5 hvitløksfedd
3-4 røde chili
1 ts salt
en god bunt frisk koriander










Del tomatene i to. Skrell løken og del i store båter. Skrell hvitløksfeddene, men behold dem hele. Del chilien i to (fjern gjerne frøene om du ikke vil ha salsaen for sterk, og her kan du gjerne øke eller redusere chilimengden ut fra hvor hot du vil ha det, men husk at bakingen gjør chilien mildere). Legg alt dette i en ildfast form og stek ved 200 grader i ca 30-40 minutter til tomatene er myke og løken blank. Avkjøl litt før det kjøres sammen i blender. Nyt.

Ingen kommentarer: