torsdag 19. februar 2015

Pasjonsfruktterte

Denne pasjonsfruktterten er en av vinnerkakene til Ida Gran-Jansen i programmet Hele Norge Baker. En delikat, søt og sommerlig terte.
 

175 g hvetemel
100 g smør
25 g melis
1 eggeplomme
1½ ss kaldt vann

6 egg
190 g sukker
3 dl kremfløte
1½ dl pasjonsfruktsaft
saften av 1 lime




Hvetemel, smør og melis kjøres til smuler i food processor. Tilsett eggeplomme og vann og kjør til en deig. Dekk med plast og sett kaldt 15 minutter. Kjevle ut til en leiv som dekker bunn og sider av en paiform på ca 23 cm. Prikk bunnen med en gaffel og stek ved 200 grader til bunnen er gyllen.

Press pasjonsfruktkjøtt gjennom en sikt til du har 1,5 dl saft (frøene kastes). Pisk egg, sukker og limesaft sammen. Rør inn pasjonsfruktsaften. Stek ved 150 grader i 40 minutter. Avkjøl på rist.

1 kommentar:

Rakefet Blum sa...

Spennende og enkel oppskrift basert på den fantastiske pasjonsfrukten.
Minner litt om en utrolig pasjonsfrukt dessert jeg smakte på Madeira for noen år siden.
Takk ellers for en fin blogg.
Du er hjertelig velkommen å besøke min blogg på http://rakefetspleasures.bloggnorge.com/
Hilsen
Rakefet