søndag 29. september 2013

Togkake

Den gjorde stor suksess hos guttene våre. Det trenger ikke alltid være så fancy for at barna skal bli fornøyd. Jeg har tatt utgangspunkt i oppskrift på en langpannesjokoladekake, men bruk den oppskriften du vil, det trenger absolutt ikke være sjokoladekake. Jeg har stekt kaken i to brødformer, men røren kan også fordeles i tre former om man ønsker flere og lavere vogner. Fyll vognene med alt av snop du ønsker, og vil du har mer plass til snop kan du grave ut litt kake i hver vogn eller bygge en kant rundt av f.eks. kjeks, sjokoladestenger eller lignende.
 

300 g smør
600 g sukker
3½ dl melk
4 egg
500 g hvetemel
4 ts bakepulver
4 ss kakao

300 g melis
120 g smør
2-3 ss kakao
7 ss sterk kaffe

seigmenn
nonstop eller smarties
Ballerinakjeks
marshmallow eller annet til pipe



Rør smør og sukker hvitt. Rør inn eggene, ett om gangen. Bland det tørre og rør det inn vekselvis med melken. Fordel i to smurte og bakepapirkledte brødformer. Stekes ved 175 grader i 40 minutter. La kakene hvile i formene noen minutter før de hvelves på rist og avkjøles helt.
Del den ene kakebunnen i to like deler, dette blir vogner. Den andre deles i to ulike deler, den minste delen blir førerhus og limes fast med glasur oppå den andre.
Visp sammen melis, smør, kakao og kaffe til glasur og bre over hele kaken. Lag skorstein av f.eks. en marshmallow eller en stabel små runde kjeks (f.eks. Oreo minis) som dekkes med glasur. Sett på Ballerinakjeks som hjul (en pakke kjeks er akkurat nok til et lokomotiv og to vogner). Hell på nonstop eller smarties (eller hvilket som helst annet snop) som last i vognene og pynt med seigmenn.

Ingen kommentarer: