mandag 5. desember 2011

Verdens beste pepperkaker.

Det er ganske ubeskjedent jeg kaller disse verdens beste pepperkaker, men jeg har rett og slett ikke smakt bedre. Oppskriften er den vi har brukt hjemme i alle år og selv om jeg etterhvert har smakt mange ulike pepperkaker hos andre, både hjemmelagede og av kjøpt deig, har ingen gitt meg lyst til å bytte oppskrift. Det høres mye ut med 300 pepperkaker, så det er lov å redusere på oppskriften om man ikke vil lage så mange, selv er dette akkurat perfekt for oss siden vi spiser en del av dem. Lager du pepperkakehus først av deigen blir det naturligvis også færre pepperkaker etterpå. Selv liker jeg at pepperkaker skal være litt tykke, sprø utenpå og myke inni, ikke tynne og sprø tvers gjennom.

(ca 300 stk)

300 g mykt smør
5 dl sukker
1 dl sirup
1 ss malt ingefær
2 ss kanel
2 ts malt nellik
2 ts kardemomme
1 ss natron
2 dl vann
ca 1,5 liter (900 g) hvetemel


Rør smøret smidig med sukker og sirup. Bland inn krydderne, natron, vanet og til slutt halvparten av melet. Arbeid inn resten av melet på kjøkkenbenken og la deigen hvile kjølig over natten. (Når deigen står godt tildekket og kjølig, kan den stå lenge før man behøver å bake den ut). Stek ved 200 grader til de blir sprø og får fin farge (ca 10 min).

4 kommentarer:

Anonym sa...

La til en teskje pepper, da det ikke er pepperkaker uten det :)

Anonym sa...

La til en teskje pepper, da det ikke er pepperkaker uten det :)

Hege sa...

Da har jeg lagd min første hjemmelagde pepperkakedeig, og det ble din oppskrift. Tenkte jeg skulle unngå disse ferdig deigene som inneholder palmeolje, selv om mange av de smaker ganske godt. Så nå står deigen min i kjøleskapet og hviler, og den store pepperkakedagen er i morgen. Er spent på hvor gode de blir :)

Lemonia sa...

Hvordan smakte det?