torsdag 24. november 2011

Innbakt kylling med wokede grønnsaker.

Denne kyllingen er skikkelig sprø og god, og selv om paneringen ikke smaker så mye så er det nydelig med det sprø skallet og myk kylling inni. Man kan selvsagt bruke akkurat de grønnsakene man vil til woken. Prøv f.eks. også fennikel, kål, bønnespirer, sopp, bambusskudd eller sukkererter. Bytt gjerne kylling med svinekjøtt.


kyllingfilet i litt store biter
80 g hvetemel eller potetmel
80 g maisenna
1 ts bakepulver
1 ss olje
kaldt vann

babymais
brokkoli
rød paprika
vårløk
hvitløk
gulrøtter
vannkastanjer

1 cm revet ingefær
ca 1 dl hønsebuljong
2 ss soyasaus
2 ss østerssaus
salt/pepper
1 ss maisenna


Lag en røre av mel (potetmel gir sprøere resultat), maisenna, bakepulver, olje og nok vann til en litt tykk pannekakerøre. Skjær kyllingen i litt store biter. Vend først i maisenna og dypp så i røren. Frityrstek ca 5 minutter. Skjær grønnsakene i passe biter og wok raskt i panne.

Visp sammen ingefær, buljong, soyasaus, østerssaus, salt, pepper og maisenna. Bland med grønnsakene og stek videre til alt er varmt. Server med den sprøstekte kyllingen og jasminris.

Ingen kommentarer: