mandag 12. september 2011

Karamellshortbread/Millionaire's shortbread

Jeg elsker shortbread, fantastiske søte småkaker med god smørsmak. Tilsetningen av et lag karamell og herlig sjokolade på toppen løfter shortbread opp i en høyere enhet. Disse er rett og slett fantastisk gode. Det kan være vanskelig å finne søt kondensert melk. Jeg kjøper Nestlé Carnation kondensert melk på Ica Maxi og jeg har også funnet det på Meny. Det er vel verdt letingen.


120 g smør
60 g sukker
170 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 boks kondensert melk (ikke VikingMelk)
115 g smør
120 g sukker
2 ss sirup
200 g sjokoladeSmør, sukker, bakepulver og hvetemel kjøres sammen i food processor. Kle en liten langpanne (20x30 cm) med bakepapir og klem deigen ut i formen. Prikk med gaffel og stek ved 180 grader i 15 minutter. De skal ikke få særlig farge, bare være helt lyse.
Smelt smør, sukker og sirup. Tilsett kondensert melk og kok opp på middels varme under stadig omrøring (viktig for at det ikke skal brenne seg i bunnen). La det koke, fremdeles mens du rører, i 5 minutter. Hell så over i formen. Sett kaldt en halvtimes tid. Smelt sjokoladen og bre over karamellen. Sett kaldt ca 1 time, til sjokoladen er stivnet, men ikke så lenge at karamellen blir for hard. Løft kaken ut av formen og skjær i ruter.

Ingen kommentarer: