fredag 2. september 2011

Kyllingpaier.

Nydelige individuelle kyllingpaier som falt i smak både hos store og små da vi serverte det sist. Det virker kanskje som mange paier, men uten annet tilbehør trenger vil nok en voksen peson trenge i allefall tre stykker til middag. Sønnen vår på 2½ gaflet i seg to stykker og erklærte at det smakte veldig godt. :-)


en pakke (5 plater) butterdeig
2 kyllingfileter
1 løk
3-4 hvitløksfedd
en liten boks mais
en håndfull frosne selskapserter
1 ss Dijon-sennep
et par dl kremfløte
litt tørket timian
en skvett sherry
salt/pepper
maisenna
et egg til penslingLa butterdeigen tine 20 minutter. Hakk løk og hvitløk og stek mykt. Del kyllingen i mindre biter og stek. Ha løk og hvitløk tilbake i pannen og tilsett mais, erter, sennep, salt, pepper, timian, sherry og nok fløte til det blir greit med saus rundt kyllingen. La småkoke litt. Jevn med maisenna rørt ut i litt vann. Det er greit at sausen ikke er for flytende, da blir butterdeigen bare bløt og ulekker.

Pensle et muffinsbrett lett med olje. Del hver butterdeigsplate i to og kjevle ut til firkanter som legges i muffinsbrettet (oppskriften gir 10 paier). Deigen må kjevles ut såpass mye at det henger litt butterdeig utover muffinsbrettkanten sliki at det kan brettes over fyllet etterpå. Fordel kyllingfyllet i formene og brett den overhengende butterdeigen over. Pensle med vispet egg. Stek ved 180 grader i 30-35 minutter.

Ingen kommentarer: