tirsdag 12. april 2011

Valnøttsjokoladekake med daim.

En nydelig sjokoladekake som jeg fant oppskrift på på NRK Frokost-TV sine sider. Steketiden måtte jeg øke ganske mye, den var temmelig flytende da de tre kvarterene var omme. Til slutt bestemte jeg meg bare for at den var stekt nok. I følge bildet på NRK sine sider skal kaken åpenbart være helt stekt og tørr inni, men det hang ennå igjen litt røre på kakepinnen da jeg testet den for siste gang, og min ble herlig saftig og myk og var helt perfekt servert med litt pisket fløte. Sånn vil jeg at den skal bli hver gang for den var rett og slett nydelig. :-)


350 g mørk sjokolade
350 g smør
6 egg
5 dl sukker
1 dl hvetemel
6 dl grovhakkede valnøttkjerner
2 doble Daim, grovhakkede


Smelt sjokolade og smør. Pisk egg og sukker til eggedosis og vend inn sjokoladeblandingen, mel og nøtter. Hell i en bakepapirkledt liten langpanne. Dryss på den hakkede Daimen og stek ved 170 grader i ca 45 minutter (i følge oppskriften, men sjekk kaken først).

4 kommentarer:

Siv baker og steiker sa...

Dette ser utrolig godt ut, nå fikk jeg veldig lyst på sjokoladekake:-)

Christine sa...

Ja, det kan jeg skrive under. Har smakt den hos deg, og den var nydelig. Må bare vite hvor lenge du stekte den, da.

Monica sa...

Høres vanvittig god ut!

Linn sa...

Så kjempegod ut! Det er vel ikke noe nytt at ikke alle slike oppskrifter er testet skikkelig ut før de publiseres! Til og med på NRK - så det er nok bare å stole pÅ seg selv. Det ser ut som det har funket for deg i alle fall!