mandag 4. april 2011

Hamburgerbrød.

Prikken over i'en når man serverer hamburgere er å bruke hjemmelagede hamburgerbrød, og disse er kjempegode. Oppskriften er hentet fra boken "Nybakt!" av Marit Røttingsnes Westlie og Øystein Westlie, en bok som forøvrig anbefales på alle måter.

(8 stk)

2 dl vann
1½ dl melk
25 g gjær
8-10 dl hvetemel (noe kan evt byttes med grovere mel)
1 ts salt
2 ss olivenolje

egg til pensling
sesamfrø


Varm vann og melk til ca 37 grader. Bland det tørre i en bolle. Rør gjæren ut i den varme væsken (brukes tørrgjær has den i bollen sammen med det tørre). Bland vann/melk og olje inn i melblandingen og kna godt. Dekk til og la heve ca 45 minutter. Form til flate boller som legges på stekebrett. Min erfaring er at disse hever seg godt så lag dem ganske flate ellers ender du opp med gigantiske hamburgerbrød som det er umulig å spise på normalt vis. La etterheve ca 20 minutter. Pensle med vispet egg og dryss på sesamfrø. Stek ved 200 grader i 12-15 minutter. Avkjøl på rist.

4 kommentarer:

Cecilie sa...

Topp med oppskrift :) Har du noen erfaring med å fryse disse?

Lemonia sa...

De kan fint fryses. :-)

Monica sa...

Disse skal jeg prøve ut!! :)

Veronika sa...

Disse så fristende ut, er som du sier utrolig godt med hjemmebakkt:)