onsdag 5. januar 2011

Biff Stroganoff

En klassisk russisk rett som er både rask å lage og smaker veldig godt. Jeg ser mange lager den med f.eks. kylling, svinekjøtt eller til og med pølser, men jeg foretrekker originalen med oksekjøtt.


(2 pers.)

400 g oksekjøtt i terninger/strimler
100 g champignon
1 løk
1 rød paprika
1 ss tomatpuré
1 ts paprikapulver
2 dl kraft
1-2 dl kremfløte
1 dl seterrømme


Del løken i halve skiver, sopp i skiver og paprika i strimler og stek alt mykt i panne. Tilsett tomatpuré og paprikapulver, og la det frese litt. Hell på kraften og la det hele småkoke noen minutter. Bland i fløte og rømme, og la koke litt. Stek kjøttet raskt i panne og bland i sausen. Smak til med salt og pepper. Server med ris, eller som vi foretrekker: med hjemmelaget potetmos.

1 kommentar:

Werner sa...

Det der er en klassiker som ikke må glemmes! Enig med deg, det MÅ være med hjemmelaget potetmos!