torsdag 21. januar 2010

Hjemmelagede fiskeboller

Ferdige fiskeboller fra butikken inneholder, hvis man er heldig, kanskje 20-30% fisk. Hva som utgjør resten er ikke så godt å si, billig fyllstoff vil jeg tro. Disse inneholder i allefall mye fisk og smaker veldig godt. Raske å lage er de også.

(ca 24 stk)


500 g torskefilet
2,5-3 dl kremfløte (evt kan man bruke 250-300 g kesam eller cottage cheese om man ønsker magrere fiskeboller)
2 egg
1 ts salt
1 krm hvit pepper
1 ss potetmel


Skjær fileten i biter og ta ut ben. Kjør fisk, egg, salt, pepper og potetmel (og evt kesam/cottage cheese) sammen i foodprocessor. Hvis du bruker fløte sper du med den på slutten mens maskinen kjører. Bruk en skje dyppet i kaldt vann og form fiskeboller som får trekke i lettsaltet vann (evt tilsatt fiskebuljong) i 10-12 minutter. Kan fint fryses.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Disse så nydelig ut og må definitivt prøves:)

Hilsen Bella

swimzy sa...

For en flott blogg du har!:)
Her er det mange flotte oppskrifter jeg kommer til å prøve!
Jeg elsker å prøve ut nye retter så jeg skal virkelig kose meg:)