søndag 17. januar 2010

Tiramisukake

Nydelig kake! God, og ikke for sterk, kaffesmak, herlig mascarponekrem og kjempegodt med de brente mandlene. En sikker vinner.


6 egg
220 g sukker
225 g hvetemel
1 ts bakepulver

10 g kaffepulver
3½ dl kokende vann
60 ml kaffelikør

3 dl kremfløte
80 g melis
750 g mascarpone

350 g mandler
175 g sukker
70 ml vann


Visp eggene godt, til de er tykke og kremete. Visp gradvis inn sukkeret til en tykk eggedosis. Vend inn dobbelsiktet mel og bakepulver. Fordel i to bakepapirkledte 22 cm springformer. Stek ved 180 grader i ca 25 minutter. Ta ut av formen og avkjøl på rist.

Lag brente mandler ved å blande mandler, sukker og vann i en kasserolle og koke opp på sterk varme. La koke, rør ofte, mens vannet fordamper. Etterhvert vil sukkeret krystalliseres og du får knudrete overflate på mandlene. Liker du brente mandler slik kan du ha dem over på bakepapir og separere dem nå. Evt kan du fortsette å varme under omrøring til sukkeret smelter igjen og mandlene blir brune og blanke. Ha på bakepapir og separer mandlene raskt med to gafler. Avkjøl.

Løs kaffepulveret i vannet. Ha i likøren og avkjøl helt.

Visp fløte og melis til krem. Visp inn mascarpone og ca 1 dl av kaffeblandingen. Del hver kakebunn i to. Dynk bunnene godt med resten av kaffeblandingen. Legg kakebunnene sammen med godt med krem mellom lagene. Bre til slutt krem over hele utsiden av kaken. Grovhakk de brente mandlene og klem dem fast over hele kaken. Kaken kan med fordel lages dagen før servering og oppbevares i kjøleskap.

Ingen kommentarer: