torsdag 5. november 2009

Vårpai

Selv om denne paien heter vårpai smaker den selvsagt like godt til alle årstider. Den kan gjerne også tilsettes litt sprøstekt bacon. Her har jeg også brukt litt smuldret fetaost.


100 g smør
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 egg

3-4 sjalottløk
3-4 hvitløksfedd
et par never frisk spinat
2 dl friske urter (f.eks. persille, gressløk og timian)

4 egg
1½ dl kremfløte
1½ dl melk
1½ dl revet ost (f.eks. cheddar)
salt/pepper



Smuldre smør, mel og bakepulver og rør inn egget. Klem deigen ut i en 24 cm paiform. Prikk bunnen med gaffel og forstek ved 200 grader i 10-15 minutter.
Finhakk løk, hvitløk og urter. Skyll spinaten, la renne godt av og riv i mindre biter. Stek løk og hvitløk mykt. Tilsett spinat og la steke med et par minutter, til den har falt sammen. Rør inn urtene og fordel over paibunnen. Pisk sammen egg, fløte, melk, salt og pepper og hell over i paiformen. Dryss over revet ost. Stek på nederste rille ved 180 grader i 30-40 minutter. La hvile ca 15 minutter før servering.

Ingen kommentarer: