søndag 18. oktober 2015

Langpannekake med karamellisert kokos.

Saftig og god kake med herlig smak av kokos. Vanligvis synes jeg kokos på kaker blir ganske tørt og kjedelig, men her er kokosen karamellisert og da blir den nydelig og saftig. 
 


300 g smør
1½ dl matfløte
6 store egg
360 g sukker
frøene av 1 vaniljestang
350 g hvetemel
3 ts bakepulver

300 g smør
500 g brunt sukker
1½ dl matfløte
400 g kokosmasse


Smelt smør og rør inn fløten. Pisk egg, sukker og vaniljefrø til eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver. Vend det tørre og smør/fløteblandingen vekselvis inn i eggedosisen. Hell i en bakepapirkledt stor langpanne og stek ved 180 grader i 30 minutter.
Mens kakebunnen stekes blandes smør, brunt sukker og matfløte i en kasserolle og smeltes sammen under omrøring. Ta av varmen og rør inn kokosmassen. Bre over kakebunnen og stek videre ved 210 grader i ca 10 minutter. Avkjøl kaken og del i biter før servering.

Ingen kommentarer: