torsdag 14. mai 2015

Kobrakake

Nydelig nøttebunn med sjokoladekaramellkrem og deilige friske bær. Her har jeg bare brukt jordbær, men legg på litt blåbær også så kan dette bli den perfekte 17. maikaken. :-)
 


6 eggehviter
300 g sukker
150 g malte mandler
1½ ts bakepulver
1½ ts vaniljesukker

6 eggeplommer
150 g sukker
1 ts vaniljesukker
4 ss sterk kaffe
50 g mørk sjokolade
150 g smør

3 dl kremfløte
2-3 ss melis
Friske bær etter eget ønske



Pisk eggehvitene til de skummer og pisk gradvis inn sukkeret til en tykk marengs. Vend inn mandler, bakepulver og vaniljesukker. Hell i en bakepapirkledt stor langpanne og stek ved 175 grader i ca 25 minutter. Avkjøl og del i to.

Eggeplommer, sukker, vaniljesukker og kaffe kokes opp under omrøring. Ta av varmen og rør inn sjokoladen til den har smeltet. Rør så gradvis inn smøret til det smelter.

Legg den ene kakebunnen på et serveringsfat og bre over halvparten av sjokoladekremen. Legg på den andre bunnen og bre over resten av sjokoladekremen. Sett kaldt til servering.  Pisk kremfløte og melis til krem og bre over kaken. Legg på bær.

Ingen kommentarer: