3 dl hvetemel (helst pizzamel)
ca 1½ dl lunkent vann
2 ts tørrgjær
2 ss olivenolje
1 ts salt
1 stor gulrot
1 stor selleristang
1 stor løk
1 liten rød paprika
4-5 hvitløksfedd
1 boks hermetiske tomater
2-3 ss tomatpuré
salt/pepper
litt sukker
1 ts oregano
1 ts basilikum
½ ts timian
½ ts merian
1 laurbærblad
ønsket topping
fersk mozzarella i skiver
Hakk løk, hvitløk, selleri, gulrot og paprika og stek mykt. Ha i
resten av ingrediensene og la småkoke under lokk minst 30 minutter,
gjerne lengre. Fisk ut laurbærbladet og kjør sausen glatt i blender.
Dette er nok til flere pizzaer, og den kan fint fryses.
Bland tørrgjær med halvparten av vannet, la stå 10 minutter. Rør inn halvparten av melet og la heve 30 minutter. Kna inn resten. Del deigen i 2-3 emner som kjevles til tynne individuelle pizzabunner. Klipp et stykke bakepapir slik at det passer akkurat på pizzasteinen din. Legg pizzabunnen på bakepapiret, smør på pizzasaus og legg på ønsket fyll og ost. Legg på pizzasteinen og grill et par minutter før bakepapiret nappes vekk. Grill videre under lokk til pizzaen er ferdig.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar