Jeg liker Price-brødrene godt. Ikke bare er Spise med Price fornøyelig underholdning i seg selv, men de lager veldig mye god mat. I forrige ukes dessertprogram falt jeg fullstendig for kjernemelkshorn og måtte lage dem. Jeg forstår godt at familien har vært på jakt etter oppskriften, for disse er virkelig nydelige. Herlig mørdeig og søtt og nydelig marsipanfyll. Disse forsvant veldig fort! Jeg laget bare halv oppskrift, og det ble likevel 32 horn, så jeg er glad jeg nøyde meg med det. Remonce (fyllet) hadde de ikke lagt ut oppskrift på, så her bare prøvde jeg meg fram (og valgte å blande marsipanen inn i blandingen i stedet for å legge marsipankuler på separat), og det ble svært vellykket så jeg har gjengitt målene jeg brukte her.
(32 stk)
250 g smør
250 g hvetemel
1 dl kjernemelk eller skummet kulturmelk
100 g smør
100 g sukker
100 g marsipan
hakkede mandler
perlesukker
egg til pensling
Smør og mel smuldres sammen. Rør inn kjernemelk/skummet kulturmelk. La deigen stå kaldt noen timer, eller over natten. Bland sammen smør, sukker og maripan. Sett kaldt til hornene skal lages.
Del deigen i fire som hver kjevles til sirkler som deles åtte trekanter. Legg på en bit av marsipanblandingen og rull sammen til horn fra langsiden. Legg på stekebrett, pensle med vispet egg og strø på hakkede mandler og perlesukker (jeg har her brukt et hvitt perlesukker som finnes i Sverige). Stekes ved 180 grader i ca 20 minutter (mine trengte 5 min til).
2 kommentarer:
De ser nydelige ut! Men skal det ikke være noe hevingsmiddel i dem?
Nei, det skal ikke det, og man pleier jo heller ikke å ha bakepulver e.l. i mørdeig som skal brukes til paibunn. De skal ikke heve eller bli luftige, bare herlig nesten porøse. :-)
Legg inn en kommentar