tirsdag 8. februar 2011

Dip med grillet paprika og fetaost.

En nydelig og fyldig dip med masse smak. Bakt hvitløk gir dipen en mild og god hvitløkssmak. Bruk den gjerne også som dressing, f.eks. til pitabrød fylt med stekt kylling, salat og grønnsaker.


2 store røde paprika
100 g fetaost
5-6 hvitløksfedd
sitronsaft
cayennepepper
salt/pepper
olivenolje



Del paprikaene i to og ta ut frø og hinner. Grill dem i ovnen til skinnet blir svart. Legg i en plastpose og la ligge til de er såpass avkjølte at du kan håndtere dem. Dra av skinnet og del paprikakjøttet i biter. Legg hele, uskrelte, hvitløksfedd i en liten ildfast form sammen med litt olje og stek ved 200 grader i ca 15 minutter. Avkjøl litt og ta av skallet. Kjør paprika, hvitløk og fetaost sammen i blender. Smak til med salt, pepper, cayennepepper og sitronsaft og spe med olivenolje til passe konsistens.

3 kommentarer:

Monica sa...

Høres godt og enkelt ut:)

Monica sa...

Hørtes godt og enkelt ut!!

Christine sa...

Dette må jeg bare prøve! Det må smake fantastisk!