125 g smør
80 g melis
250 g hvetemel
30 g mandler
1 egg
4 egg
250 g sukker
2 store sitroner
50 g smør
Mal mandlene i food processor og tilsett så melis, mel og smør som kjøres til en kornete masse. Tilsett egget. Press deigen ut i en smurt 30 cm paiform. Prikk bunnen med en gaffel og stek midt i ovnen ved 225 grader i 10-15 minutter. Avkjøl. Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland inn finrevet skall og saft fra sitronene. Rør inn smeltet smør. Hell blandingen i paiskallet. Stek på midterste rille ved 180 grader i ca 20 minutter. Avkjøl før servering. Kan fryses.
80 g melis
250 g hvetemel
30 g mandler
1 egg
4 egg
250 g sukker
2 store sitroner
50 g smør
Mal mandlene i food processor og tilsett så melis, mel og smør som kjøres til en kornete masse. Tilsett egget. Press deigen ut i en smurt 30 cm paiform. Prikk bunnen med en gaffel og stek midt i ovnen ved 225 grader i 10-15 minutter. Avkjøl. Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland inn finrevet skall og saft fra sitronene. Rør inn smeltet smør. Hell blandingen i paiskallet. Stek på midterste rille ved 180 grader i ca 20 minutter. Avkjøl før servering. Kan fryses.
2 kommentarer:
Er det din egen oppskrift?
Jeg har ikke komponert den selv nei. Hvor den kommer fra vet jeg dessverre ikke. Jeg pleier å merke oppskrifter med hvor jeg har den fra, enten det er en spesiell kokk, en bok, fra TV eller en nettside, men denne er dessverre umerket.
Legg inn en kommentar