mandag 4. mai 2015

Bakte egg/Oeufs en cocotte

En litt annerledes måte å spise egg på. Her kan du også slippe fantasien løs og legge masse godsaker i bunnen før du har i egget. Prøv f.eks. strimler av spekeskinke, revet ost, stekt løk, små biter av sprøstekt bacon, stekt sopp, hakkede tomater og vårløk eller litt friske urter. Nam nam.
 


(per pers)

1 egg
1 ss kremfløte (kan sløyfes)
salt/pepper
godt brød
evt tilbehør







Smør en ildfast porsjonsform og legg evt tilbehør i bunnen. Knekk et egg i formen. Hell over kremfløte og dryss på salt og pepper. Sett porsjonsformene i vannbad (kokende vann) og bak i ovnen ved 190 grader i 12-15 minutter for rennende plomme, 2-3 minutter til for bløtkokt plomme og ytterligere 2-3 minutter for hardkokt plomme. Server med staver av godt ferskt eller ristet brød som kan dyppes i egget.

Ingen kommentarer: