lørdag 11. april 2015

Mais- og fetaostsamosa

Sprø snacks som passer fint til tapasbordet, som fingermat til fest eller bare en del snacks (gjerne med en dip).

(14 stk)

350 g maiskorn
1 finhakket løk
2 ts spisskummenfrø
200 g fetaost
7 ark filodeig
vispet egg
olje til pensling







Stek spisskummenfrøene i litt olje ca 30 sekunder. Tilsett løken og stek den myk. Tilsett mais, smuldret fetaost, salt og pepper og bland godt sammen. Avkjøl litt.
Del hvert filodeig ark i to på langs. Legg en skje fyll nederst på en strimmel og brett oppover i trekanter. Pensle med litt egg på slutten slik at de fester seg. Gjør det samme med resten av filodeigen og fyllet. Legg på stekebrett, pensle med litt olje og stek ved 200 grader i ca 15 minutter. Samosaene kan fryses før steking og kan stekes fra frossen tilstand, da trenger de 5-10 minutter ekstra steketid.

Ingen kommentarer: