fredag 12. september 2014

Tomat- og grønnsakssuppe.

Nydelig og lettlaget grønnsakssuppe. Denne kan man gjerne servere med f.eks. små kjøttpølser, pølsebiter, stekt kylling, makaroni, eggebåter e.l. 
 

(4 pers.)

2 røde paprika
1 stor løk
3-4 hvitløksfedd
1 aubergine
4 gulrøtter
2 bokser hermetiske tomater
1½ liter kylling- eller grønnsaksbuljong
2 ss honning
1 ss balsamicoeddik
salt/pepper
friske eller tørkede urter (f.eks. timian, rosmarin og basilikum)




Grill paprikaene i ovnen til skinnet er svart (snu underveis så de blir grillet på alle sider). Legg i en liten plastpose og la hvile noen minutter. Dra av skinnet og rens for frø. Skjær i biter.
Stek hakket løk og hvitløk mykt. Tilsett aubergine og gulrøtter i biter og stek noen minutter. Hell over buljongen og tilsett honning, eddik, salt, pepper og tørkede urter hvis du bruker det (friske tilsetter du mot slutten). Kok opp og la småkoke minst 10-15 minutter, men den blir bare bedre om den får koke en times tid. Kjør glatt i blender eller med stavmikser og server med godt brød til.

Ingen kommentarer: