mandag 10. februar 2014

Jamie Olivers vintersalat.

Jeg elsker rødbeter, og spesielt når de bakes i ovnen og blir søte og myke. Dette er en enkel, men veldig god salat. Barna mine kan styre sin begeistring for ruccola, men de ovnsbakte rødbetene og gulrøttene, og ikke minst de sprø og gode brødbitene gikk ned på høykant. Jeg har gjort oppskriften bittelitt enklere, men fremdeles like god.
 
(4 pers.)

2 rødbeter
4 gulrøtter
1 rødløk
2 stekte kyllingfileter
150 g fetaost
½ loff, uten skorpe og revet i litt store biter
1 stor neve ruccola
olje
salt/pepper




Skrell rødbeter og gulrøtter og del i biter eller staver. Del rødløken i båter. Bland grønnsakene sammen med litt nøytal olje, salt og pepper i en ildfast for. Stek ved 190 grader i 30-40 minutter, til grønnsakene er møre. Vend litt på grønnsakene halvveis i steketiden. Bland loffbitene med litt olivenolje og la dem steke med på toppen av grønnsakene de siste 15 minuttene.
Bland evt ruccola med en god vinaigrette (jeg liker at det er Dijonsennep og presset hvitløk i) og dryss over grønnsakene. Legg på smuldret fetaost og servert med kyllingen, skåret i skiver (kyllingen kan selvsagt sløyfes om man er vegetarianer eller bare foretrekker salaten uten).


Ingen kommentarer: