fredag 31. januar 2014

Hjemmelaget snickers.

Nå er det helg, og da er det lov å lage noe godt. Disse er rett og slett nydelige, og mye bedre enn vanlig snickerssjokolade. Det går også overraskende raskt å lage, til tross for flere ulike trinn. Disse får bein å gå på. 

200 g melkesjokolade
4 ss kremet peanøttsmør

60 g smør
2,5 dl sukker
4 ss VikingMelk
3,75 dl Marshmallowfluff (jeg smeltet en pose store marshmallows i mikrobølgeovn)
150-200 g peanøtter

300 g Smørbukk
4 ss VikingMelk

200 g melkesjokolade
4 ss kremet peanøttsmør


Kle en liten langpanne, eller tilsvarende form, med bakepapir eller plastfolie.
Smelt sjokolade og peanøttsmør og bre ut i formen. Sett kaldt til det har stivnet.
Smelt smøret og rør inn sukker og Vikingmelk. La koke 5 minutter, rør av og til. Rør inn marshmallowfluff og så peanøtter. Bre utover formen, og sett kaldt til det har stivnet.
Smelt Smørbukk og Vikingmelk under omrøring. Fordel i formen og sett kaldt igjen.
Til slutt smeltes mer sjokolade og peanøttsmør, som igjen bres over resten i formen og settes kaldt til det har stivnet.
Skjær i små biter og server.


3 kommentarer:

Snorkfrøkna sa...

Blir det ikke fryktelig klisset med smeltet marshmellows? Hvordan målte du 3,75 dl av dette uten at halvparten ble igjen i målebegeret (eller er det kanskje ikke så seigt som jeg forestiller meg)?

Snorkfrøkna sa...

Så kjempegode ut - tror jeg skal lage disse til vårtur neste helg!

Men - blir det ikke frytelig klissete når du smelter marshmellows? Og dermed vanskelig å måle? (eller er det ikke så seigt som jeg tror?)

Lemonia sa...

I denne oppskriften er det heldigvis ikke så nøye med målene, så jeg brukte ikke noe målebeger til marshmallowene. Jeg tok det på øyemål rett og slett. Jeg hadde på forhånd kjøpt inn to poser store marshmallows og begynte med å smelte den ene (bare helte dem i en bolle og smeltet i mikrobølgeovng) og det så ut som det var nok. Det er litt klissete, men hvis man jobber raskt og bruker slikkepott for å få den smeltete marshmallowen ut av bollen før den har rukket å¨stivne noe særlig så går det mye lettere. Når den er nysmeltet og varm er den mer rennende og lettere å jobbe med, men den kjølner fort så det gjelder å være rask.
Man får tak i marshmallowfluff på f.eks. Meny (det koster omtrent dobbelt så mye som en pose marshmallows).