tirsdag 3. desember 2013

Dinosaurmuffins

Vi har nylig hatt femårsdag og da stod både togkake og dinosaurmuffins på menyen. Dinosaurpynten (rispapir, altså spiselig) og dinosaurmuffinsformer kjøpte jeg på ebay. Jeg var litt snar med å ta bilde straks jeg hadde pyntet, men jeg kunne med fordel ha ventet litt for da smelter rispapiret litt inn i glasuren og ser mye mer delikat ut. 
Disse lager du raskt og de er saftige og gode. De er veldig barnevennlige og nøytrale på smak, så man kan fint tilsette ekstra smakstilsetning om man ønsker det, f.eks. revet sitron- eller appelsinskall, hakket sjokolade eller bytte et par ss av melet med kakao. 
 

(12 muffins)

110 g smør
3/4 kopp sukker
2 egg
1,25 dl skummet kulturmelk
1 1/3 kopp hvetemel
3/4 ts bakepulver
1/4 ts natron
1/4 ts saltVisp smør og sukker kremet. Visp inn eggene, ett om gangen. Visp inn det tørre vekselvis med kulturmelk. Fordel i muffinsformer (muffinsene blir penest om du bruker papirformer i muffinsbrett, har du ikke det kan du bruke doble former i stedet) og stek ved 170 grader i 18-20 minutter. Avkjøl litt i formen før de settes på rist og avkjøles helt. Pynt som du selv ønsker. Her har jeg brukt vanlig melisglasur (melis, litt sitronsaft og litt vann).

Ingen kommentarer: