mandag 11. november 2013

Kanelsnurrer

Jeg tror jeg har bakt disse i allefall tre ganger den siste måneden. Vi har blitt litt hekta rett og slett, og vi spiser oss gruelig mette straks de er ute av ovnen. De som ikke blir spist samme dag, eller til nøds dagen etter, bør fryses. Tin dem på 100 grader varmluft i ca 10-12 minutter. Da blir de nesten som nystekte igjen. Jeg synes forresten den ytterste delen på kanelsnurrer er litt hard og uinteressant. Løsningen er å plassere snurrene så tett sammen på brettet at de vokser litt sammen. Da blir det mest av den herlige, saftige, myke innsiden. :-)

(ca 30 stk)

50 g gjør
6-7 dl melk
150-200 g smør
170 g sukker
½ ts salt
ca 1 kg hvetemel
1 egg

egg til pensling
smør
kanel
sukker
perlesukker


Reguler melke- og smørmengdene etter hverandre. Bruker du mindre smør bruker du mer melk, og omvendt.
Smuldre gjæren i lunken melk (bruker du tørrgjær blandes den inn i melet). Smelt smøret. Bland sukker, salt og mel i en bolle. Hell i melk, smeltet smør og egg. Arbeid deigen smidig og glatt. Dekk med plast og la heve til dobbel størrelse. Kna deigen og kjevle ut til et stort rektangel. Rør sammen smør, sukker og kanel og bre utover leiven. Rull sammen fra langsiden og del i ca 2 cm skiver som settes på stekebrett. La etterheve ca 30 minutter. Pensle med egg, dryss på perlesukker og stek ved 225 grader på midterste rille i 12-15 minutter.

Ingen kommentarer: