mandag 5. august 2013

Pulled pork.

Dette er sommermat på sitt beste synes jeg. Det er ganske tidkrevende (dog ikke slitsomt, siden man det meste av tiden kan gjøre andre ting mens kjøttet koser seg i ovnen), og jeg fant ut at enkleste måten å lage det på er å enten lage det dagen før og varme opp når det skal spises. Alternativt kan man alltids stå opp grytidlig for å sette den i ovnen slik at kjøttet kan serveres nystekt, men det er ikke så aktuelt her i huset. :-)
 

svinenakke, evt svinestek
2 ss Dijonsennep
1 ts chilipulver
1 ts paprikapulver
1 ts hvitløkspulver
2 ss brunt sukker
barbecuesaus
Bland sammen sennep, sukker og krydder. Gni det godt inn i kjøttet og legg kjøttet i en ildfast form dekket med aluminiumsfolie (lettere å gjøre rent etterpå). Stek ved 225 grader i 30 minutter. Dekk med folie og senk temperaturen til 120 grader. Stek videre i ca 8 timer. La hvile litt før du tar kjøttet ut av formen (ikke kast stekesjyen), finner fram to gafler og begynner å dra kjøttet fra hverandre (fett kan plukkes unna). Legg kjøttet over i et fat og bland godt med litt av stekesjyen og så mye barbecuesaus du ønsker.
Siden jeg foretrekker å lage dette senest dagen før servering dekker jeg formen med folie og setter i kjøleskap. Før servering varmer jeg det i ovnen (med folien på) slik at det holder seg saftig. Jeg synes det smaker akkurat like godt slik som nystekt. Kjøttet kan også fryses.

Server på hamburgerbrød med coleslaw (oppskrift her).

2 kommentarer:

Sindre sa...

Hvor mange personer er denne oppskriften til?

Lemonia sa...

Det kommer an på hvor stort kjøttstykke du bruker. Jeg brukte en svinestek på litt over ett kg sist og det var middag til 6 stykker i allefall.