onsdag 8. februar 2012

Acharikylling med pilaffris

Nydelig indisk kyllingrett med massevis av smak. Må prøves!

(4 pers.)

1 kg kylling i store biter
3 store tomater, flådde, uten frø, hakkede
3 løk i tynne skiver
1 ts fennikelfrø
1 ts sennepsfrø
1 ts bukkehornskløver (fenugreek)
1 ts spisskummenfrø
1 ts løkfrø
chilipulver etter smak
salt
½ ts gurkemeie
1 ss revet ingefær
1 ss revet hvitløk
1 beger (ca 300 g) matyoghurt
saften av 1 sitron

3 løk i tynne skiver
litt salt
litt sukker
½ kanelstang
4 nellikspikre
4 kardemommefrø
ris til 4 personer


Acharikylling: Tørrstek fennikelfrø, sennepsfrø, bukkehornskløver, spisskummenfrø og løkfrø. Mal i en morter og bland med gurkemeie og sitronsaft.
Stek løken myk. Tilsett tomater og stek til de er myke og nesten oppløst. Tilsett kylling, yoghurt, ingefær, hvitløk, salt og chilipulver etter smak. Legg på lokk og la småkoke noen minutter. Rør inn krydder/sitronblandingen og la småkoke til kyllingen er ferdig.

Pilaffris: Karamellisert løken med salt og sukker. Stek krydrene litt i olje og tilsett sammen med risen, rør til alt er godt blandet. Tilsett vann og la koke til risen er ferdig.

Server med f.eks. raita og naan.

Ingen kommentarer: