onsdag 18. januar 2012

Sjokolademarengskake.

Denne sjokolademarengskaken (fra Sverre Sætres kakebok) er rett og slett himmelsk. Den må bare prøves. Nøttebunn med nydelig mousse og sprø marengs til, perfekt kombinasjon. Ikke minst er det flott at alt kan lages på forhånd.


40 g hasselnøtter (evt mandler)
1 ss hvetemel
2 eggehviter
60 g sukker

30 g sukker
30 g melis
2 eggehviter
1 ss kakao

300 g mørk sjokolade
150 g smør
0,8 dl sterk kaffe
3 gelatinplater
5 store eggeplommer
5 store eggehviter
100 g sukker


Mal nøttene og bland med hvetemel. Stivpisk eggehvitene og pisk så gradvis inn sukkeret til en tykk marengs. Vend inn nøttene. Hell i en smurt og bakepapirkledt 22 cm springform og stek ved 180 grader i 20-30 minutter. Avkjøl på rist.

Lag sjokolademarengsstenger ved å stivpiske eggehvite og sukker og så vende inn siktet melis og kakao. Sprøyt lange stenger på bakepapirkledt stekebrett og stek ved 150 grader i ca 30 minutter. Disse kan lages på forhånd og oppbevares i tett boks.

Gelatinplatene bløtlegges i kaldt vann i 5 minutter og løses så opp i den varme kaffen. Smelt sjokolade og smør. Rør inn eggeplommene og så den varme kaffen. Pisk godt sammen. Eggehviter og sukker piskes til marengs som vendes inn i sjokoladeblandingen.

Legg den avkjølte nøttebunnen på et serveringsfat og legg kakeformringen rundt. Bre sjokolademoussen over. Sett i fryseren minst fire timer, gjerne natten over. Ta kaken ut og sett i kjøleskap fire timer før servering. Rett før servering brekkes marengsstengene i mindre biter og festes rundt kanten av kaken. Biter som blir til overs fordeles på toppen av kaken. Sikt litt melis over før servering.

1 kommentar:

Christine sa...

Fant denne på Google bilder helt tilfeldig da jeg var på leting etter bilder til "Hasselnøtt-stenger".
Du er populær, ma pigeonnette!