torsdag 27. mars 2008

Sosekjøtt/Kjøtt i mørke/Oksesmåstek

Herlig høst- og vintermat. Tar kanskje lang tid å koke, men den krever ikke særlig annen jobb enn å titte innom i blandt for å røre litt.

(4 pers.)

4 ss smør
4 ss hvetemel
8-9 dl kraft/buljong
1 kg oksekjøtt i biter
2 løk
salt/pepper


Smelt smøret og ha i hvetemel. Brun under stadig omrøring. Spe med ca kraft. Brun kjøtt og stek hakket løk. Ha dette i sausen og la småkoke på lav varme til kjøttet i ca 3 timer, kjøttet skal være skikkelig mørt. Ha evt i mer kraft hvis sausen blir for tykk. Smak til med salt og pepper. Serveres med kokte poteter, grønn ertestuing og rørte tyttebær.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tusen takk for at du la ut denne. Kjøttet plutrer i stekepannen nå. Jeg ser frem til å overraske familien med tradisjonsmat på en vanlig tirsdag.

Lemonia sa...

Håper det smakte. :-) Dette er en høst-/vinterfavoritt hos oss. Smaker kjempegodt, og herlig med mat som nesten lager seg selv.