Nydelig, saftig, rosastekt lammelår spekket med hvitløk og rosmarin, det er skikkelig påskemat. Denne er servert med aspargesbønner, fløtegratinerte poteter og den gode sausen laget på sjyen fra lammelåret.
1 lammelår
salt/pepper
rosmarin
hvitløk
1-2 dl rødvin
evt kraft/buljong
litt Dijon-sennep
litt Worcestershiresaus
salt/pepper
maisenna
Gni lammelåret inn med salt, pepper og rosmarin. Skjær snitt i kjøttet
og dytt hvitløk inn i snittene. Legg steken i en ildfast form og stek
ved 125 grader i ca 2-3 timer. Bruk steketermometer. Ved 70 grader er
steken rosa, 76 grader er gjennomstekt. La lammelåret hvile minst 15-20
minutter etter steking.
Sil sjyen over i en kjele. Tilsett evt
kraft/buljong i tillegg om det er litt lite sjy. Tilsett rødvin og la
sausen koke inn litt. Smak til med salt, pepper, sennep og
Worcestershiresaus. Visp evt inn litt maisenna utrørt i vann om sausen
er for tynn.
Oppskrift på kjempegode fløtegratinerte poteter finner du her.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar