Disse var tilbehør til biff hos oss i forrige uke og jeg forspiste meg virkelig. Utrolig gode og skal definitivt lages igjen, og igjen.
(4 pers.)
4 løk (for løkelskere bør du nok beregne mer enn én løk per pers)
salt/pepper
100 g revet cheddar
et par ss smør, smeltet
1 egg
evt et par ss crème fraîche
salt/pepper
Skrell løken (ikke skjær av bunnen, den holder løken sammen). Kok i vann i 15 minutter. La renne godt av. Skjær av bunnen og del løken i to. Bruk en skje og ta ut midten av løken (la det være et par lag igjen). Hakk løkinnmaten og bland med resten av ingrediensene. Fyll løkhalvdelene med dette og stek ved 180 grader i ca 30 minutter.
onsdag 29. april 2015
lørdag 11. april 2015
Mais- og fetaostsamosa
Sprø snacks som passer fint til tapasbordet, som fingermat til fest eller bare en del snacks (gjerne med en dip).
(14 stk)
350 g maiskorn
1 finhakket løk
2 ts spisskummenfrø
200 g fetaost
7 ark filodeig
vispet egg
olje til pensling
Stek spisskummenfrøene i litt olje ca 30 sekunder. Tilsett løken og stek den myk. Tilsett mais, smuldret fetaost, salt og pepper og bland godt sammen. Avkjøl litt.
Del hvert filodeig ark i to på langs. Legg en skje fyll nederst på en strimmel og brett oppover i trekanter. Pensle med litt egg på slutten slik at de fester seg. Gjør det samme med resten av filodeigen og fyllet. Legg på stekebrett, pensle med litt olje og stek ved 200 grader i ca 15 minutter. Samosaene kan fryses før steking og kan stekes fra frossen tilstand, da trenger de 5-10 minutter ekstra steketid.
(14 stk)
350 g maiskorn
1 finhakket løk
2 ts spisskummenfrø
200 g fetaost
7 ark filodeig
vispet egg
olje til pensling
Stek spisskummenfrøene i litt olje ca 30 sekunder. Tilsett løken og stek den myk. Tilsett mais, smuldret fetaost, salt og pepper og bland godt sammen. Avkjøl litt.
Del hvert filodeig ark i to på langs. Legg en skje fyll nederst på en strimmel og brett oppover i trekanter. Pensle med litt egg på slutten slik at de fester seg. Gjør det samme med resten av filodeigen og fyllet. Legg på stekebrett, pensle med litt olje og stek ved 200 grader i ca 15 minutter. Samosaene kan fryses før steking og kan stekes fra frossen tilstand, da trenger de 5-10 minutter ekstra steketid.
lørdag 4. april 2015
Påskestek
Nydelig, saftig, rosastekt lammelår spekket med hvitløk og rosmarin, det er skikkelig påskemat. Denne er servert med aspargesbønner, fløtegratinerte poteter og den gode sausen laget på sjyen fra lammelåret.
1 lammelår
salt/pepper
rosmarin
hvitløk
1-2 dl rødvin
evt kraft/buljong
litt Dijon-sennep
litt Worcestershiresaus
salt/pepper
maisenna
Gni lammelåret inn med salt, pepper og rosmarin. Skjær snitt i kjøttet og dytt hvitløk inn i snittene. Legg steken i en ildfast form og stek ved 125 grader i ca 2-3 timer. Bruk steketermometer. Ved 70 grader er steken rosa, 76 grader er gjennomstekt. La lammelåret hvile minst 15-20 minutter etter steking.
Sil sjyen over i en kjele. Tilsett evt kraft/buljong i tillegg om det er litt lite sjy. Tilsett rødvin og la sausen koke inn litt. Smak til med salt, pepper, sennep og Worcestershiresaus. Visp evt inn litt maisenna utrørt i vann om sausen er for tynn.
Oppskrift på kjempegode fløtegratinerte poteter finner du her.
1 lammelår
salt/pepper
rosmarin
hvitløk
1-2 dl rødvin
evt kraft/buljong
litt Dijon-sennep
litt Worcestershiresaus
salt/pepper
maisenna
Gni lammelåret inn med salt, pepper og rosmarin. Skjær snitt i kjøttet og dytt hvitløk inn i snittene. Legg steken i en ildfast form og stek ved 125 grader i ca 2-3 timer. Bruk steketermometer. Ved 70 grader er steken rosa, 76 grader er gjennomstekt. La lammelåret hvile minst 15-20 minutter etter steking.
Sil sjyen over i en kjele. Tilsett evt kraft/buljong i tillegg om det er litt lite sjy. Tilsett rødvin og la sausen koke inn litt. Smak til med salt, pepper, sennep og Worcestershiresaus. Visp evt inn litt maisenna utrørt i vann om sausen er for tynn.
Oppskrift på kjempegode fløtegratinerte poteter finner du her.
Abonner på:
Innlegg (Atom)