(3-4 pers.)
5-600 g oksekjøtt i terninger
2 løk
noen hvitløksfedd
6 store poteter i terninger
4 gulrøtter i store biter
3-4 selleristenger i store biter
et glass rødvin
kraft/buljong
worcestershiresaus
salt/pepper
laurbærblad
timian
1½ kopp hvetemel
½ ts salt
litt kvernet pepper
½ ts sennepspulver
1 ss tørket gressløk, eller andre urter
2 ss olje
1½ ts bakepulver
1 egg
½ kopp melk
Brun kjøttet. Surr løk og hvitløk mykt. Ha i kjøtt og rødvin og la koke noen minutter. Tilsett krydder, kraft og worcestershiresaus og la småkoke under lokk 1½-2 timer. Tilsett grønnsaker og poteter og la småkoke 1 time til.
Rør sammen ingrediensene til dumplingene og legg store spiseskjeer av røren nedi gryten. Kok ca 25 minutter. Sjekk at de er gjennomkokt med en kakepinne.
onsdag 16. april 2008
lørdag 12. april 2008
Cornflakessjokoladekake
200 g sjokolade
125 g cornflakes
4 dl kremfløte
100 g mørk sjokolade
sjokoladekuler
Smelt sjokoladen og rør inn cornflakes. Sett ringen til en 24 cm springform rett på serveringsfat og fordel cornflakesrøren i bunnen. Sett kaldt. Kok opp fløten, ta av varmen og rør inn sjokoladen til den smelter. Sett i kjøleskap over natten. Fjern forsiktig kakeringen fra fatet. Pisk sjokoladefløten til en tykk og luftig krem og fordel oppå bunnen. Pynt med sjokoladekuler.
(Kilde: Det Søte Liv)
125 g cornflakes
4 dl kremfløte
100 g mørk sjokolade
sjokoladekuler
Smelt sjokoladen og rør inn cornflakes. Sett ringen til en 24 cm springform rett på serveringsfat og fordel cornflakesrøren i bunnen. Sett kaldt. Kok opp fløten, ta av varmen og rør inn sjokoladen til den smelter. Sett i kjøleskap over natten. Fjern forsiktig kakeringen fra fatet. Pisk sjokoladefløten til en tykk og luftig krem og fordel oppå bunnen. Pynt med sjokoladekuler.
(Kilde: Det Søte Liv)
søndag 6. april 2008
Hveteboller
(Ca 22 stk)
10-11 dl hvetemel
1 dl sukker
1 ts kardemomme
100 g smør
50 g gjær
1 egg
3,5 dl melk
egg til pensling
Bland det tørre i en bolle. Brukes tørrgjær blandes det i nå. Smelt smøret, tilsett melken og varm væsken til 37 grader (40 hvis du bruker tørrgjær). Brukes fersk gjær røres den ut i litt av væsken. Bland væsken og egget inn i det tørre og kna godt. Sett til heving ca 1 time. Kna igjen, del i emner og form til boller som settes på stekebrett. Etterhev 20 minutter. Bollene stekes på midterste rille ved 250 grader i ca 8 minutter.
10-11 dl hvetemel
1 dl sukker
1 ts kardemomme
100 g smør
50 g gjær
1 egg
3,5 dl melk
egg til pensling
Bland det tørre i en bolle. Brukes tørrgjær blandes det i nå. Smelt smøret, tilsett melken og varm væsken til 37 grader (40 hvis du bruker tørrgjær). Brukes fersk gjær røres den ut i litt av væsken. Bland væsken og egget inn i det tørre og kna godt. Sett til heving ca 1 time. Kna igjen, del i emner og form til boller som settes på stekebrett. Etterhev 20 minutter. Bollene stekes på midterste rille ved 250 grader i ca 8 minutter.
torsdag 3. april 2008
Sprø koteletter med spinat/tomatsalat
(2 pers.)
2 svinekoteletter
1 egg
1 ts Dijon-sennep
¼ ts tørket oregano
salt/pepper
1 kopp pitabrødsmuler/loffsmuler
3 tomater
1 presset hvitløksfedd
4 kopper babyspinat
1 ss sitronsaft
1 ss olivenolje
salt/pepper
Skjær fettet av kotelettene. Bank dem veldig flate. Visp sammen egg, sennep, oregano, salt og pepper. Dypp kotelettene i eggeblandingen og vend så i loffsmuler. Stek i godt med olje, på sterk varme, ca 7 minutter.
Fjern frøene fra tomatene og grovhakk kjøttet. Bland med resten av ingrediensene.
2 svinekoteletter
1 egg
1 ts Dijon-sennep
¼ ts tørket oregano
salt/pepper
1 kopp pitabrødsmuler/loffsmuler
3 tomater
1 presset hvitløksfedd
4 kopper babyspinat
1 ss sitronsaft
1 ss olivenolje
salt/pepper
Skjær fettet av kotelettene. Bank dem veldig flate. Visp sammen egg, sennep, oregano, salt og pepper. Dypp kotelettene i eggeblandingen og vend så i loffsmuler. Stek i godt med olje, på sterk varme, ca 7 minutter.
Fjern frøene fra tomatene og grovhakk kjøttet. Bland med resten av ingrediensene.
(Kilde: Nigella - Feast)
Abonner på:
Innlegg (Atom)